sobota 13. října 2018

MALAYSIA, KUALA LUMPUR

Ahoj, přeji Vám další příjemně strávený víkend. Thajsko máme uzavřené, tak se vrhneme na slibované hlavní město Malajsie a to Kuala Lumpur.
Do Malajsie jsme z Thajska přesněji z malého letiště v Krabi letěli. Letěli jsme 1 hodinu společností Air Asia a letenka nás vyšla na 700 Kč/osoba, což je fajn cena. V ceně nebylo jídlo ani pití. Přirovnala bych to k evropskému Ryanair.
Po příletu následovalo to, co na každém letišti. Opět má ČR bezvízový styk, jako v Thajsku. Na pasové kontrole se taky nijak nevyptávali, dali razítko na 30 dní a hotovo.
Z letiště jsme jeli do centra autobusem, který jsme si zaplatili přímo na letišti ( v patře -1). jízda trvala hodinu a cena byla 60 Kč/osoba.

V Kuala Lumpur jsme zůstali 6 dní.

Měna v Malajsii je Ringgit a 1 Ringgit je momentálně 5,4 Kč. Na letišti jsme si vyměnili jen na cestu do centra, protože tam bývá většinou horší kurz, než ve městě.

Kuala Lumpur je známý luxusním ubytování s infinity pool za směšné ceny. Takže si můžete zkusit život milionáře za pár kaček. My jsme za těch 6 dní vyzkoušeli hned dvě ubytování.

Prvním z nich byl hotel D'Majestic Place by Swiss-Garden. Hotel byl obrovský a měl 27 pater. Poslední patro bylo to nejzajímavější. Byla to terasa se skvěle vybavenou posilovnou, výhledem na město a hlavně se slavným infinity pool.
Vždycky jsem chtěla v takovém bazénu být a koukat na ty mrakodrapy. Další malý sen splněn.
Hotel byl 4*, ale popravdě na můj vkus to opět nebylo všechno úplně nejčistší a nefungovala tam moc dobře hotelová služba.


Tak a to je ten slavný bazén s výhledem.









Být nahoře byl jeden z dalších momentů a nepopsatelných pocitů, které si pamatujete navždy.


Posilovna s výhledem

A kolik že tenhle luxus teda stojí ? Tak schválně kolik si myslíte ? 
Je to pouhých 450 Kč/noc/pokoj. Hlava mi nebere tak obrovské cenové rozdíly. V Californii jsme platili 1000 Kč/noc/pokoj za motel a tenhle hotel by tam stál alespoň 5000 Kč/noc/pokoj.



Druhý hotel (píšu hotel, ale oba byly přes airbnb, takže to bylo, jak pro turisty hotel, tak pro místní bydlení) se jmenoval Regalia residence.
Tahle budova byla ještě velkolepější. Měla 37 pater a na posledním patře opět terasa s infinity pool a restaurací s barem. V 5. patře potom byl další infinity pool. Opět byla v komplexu plně vybavená posilovna, dokonce i knihovna, kino a obchod.


Bazén v 5. patře.





Výhled z balkonu



37. patro

Tahle nádhera nás stála 350 Kč/noc/pokoj. Opravdu směšné ceny.


Přesuneme se z bydlení na místa, které navštívit.

Hlavní senzací u které se každý fotí je Petronas Twin Towers. Je to dvojice mrakodrapů, která je spojena mostem. Pyšní se výškou 452 m. V noci před ní bývá světelná show s fontánou. Nachází se u krásného  KLCC  parku, kde se dá relaxovat.














Pokud vám ještě výšky nestačily, tak se jděte podívat na věž Menara Tower za 500 Kč, kde můžete stát na zemi, která je celá úplně prosklená i pod nohama. To už bude opravdu jen pro ty, co se výšek nebojí.


Věž je umístěna v KL Forest Eco Park, kde se můžete zdarma projít v korunách stromů.






I v Malajsii fungují trhy, noční trhy a různé stánky, jako v Thajsku. Bohužel nás, ale nezaujali, jako  tam a jídlo nás taky vůbec neoslovilo. 
V Malajsii je většina lidí muslimského náboženství, takže i jídlo bylo trochu jiné. Pár pokrmů podobných Thajsku bylo. V Kuala Lumpur bylo i dost čínské kuchyně.
Ceny jídla se pohybovaly podobně, jako v Thajsku.



Kuala Lumpur je i rájem obrovských nákupních center, kterých je tam spousty. Jeden z nich měl dokonce i 10 pater. To už se snad nedá ani projít. Dá se říct, že je tohle místo rájem pro shopaholiky a ceny jsou velmi, velmi příznivé. Taky elektronika je zde jedna z nejlevnějších na světě.



Většina budov je moderních a vysokých. Detara Merdeka byla příjemnou změnou.




Dáme si trochu pohov od betonové jungle  a vydáme se do části města Batu na severu, kam jsme jeli vlakem za 20 Kč na velkolepý Buddhistický symbol zvaný Batu Caves.


Opravdu nádherné místo, které stojí za to vidět. 
Vstupné j zdarma a opět musíte být zahaleni, jako v Thajsku.





Jako odměna za vyšlapané schody vás čeká tenhle výhled.





Celý chrám je vybudován v jeskyni, což ho dělá originálním a uvnitř je úplně jiná atmosféra.


Ano i tady vás budou po celou dobu obtěžovat drzé opice.


Sice jsem psala, že většina populace jsou muslimové, ale jsou zde i Buddhisti.

A poprvé jsme šli navštívit i mešitu a to rovnou národní, kde se modlí muslimové.




Vstupné je zdarma.
Předem si zjistěte otevírací dobu.




Vstoupit můžete jen zcela zahaleni, jak muži, tak ženy. Pláště vám zadarmo půjčí.


To jsou všechna místa, která jsme navštívili. Samozřejmě vám tohle město nabídne spousty dalších aktivit. Taky si můžete sednout do restaurace a dát si pravou vodní dýmku za pár kaček, nebo si dát drink někde na střeše baru.

Počasí je zde stejné, jako v Thajsku. Horko, dusno a velká vlhkost se střídavým deštěm. Hodně chodníků bylo zastřešeno, takže moc ani nezmoknete. Proti horku se taky dobře vyzbrojili. Po městě je dlouhý klimatizovaný tunel, takže se nemusíte pařit ve městě a chodit mezi tou šílenou dopravou.


Doprava, jak jsem zmínila je opět šílená, velké zácpy, špatně řešené přechody. Zde jsme si skůtr nepůjčovali a procházeli se po svých. Všude jsme se dopravovali vlakem, nadzemkou, která je velmi levná ( kolem 5 Kč za cestu ).


Město celkově bylo špinavé, rušné a oproti Thajsku zde bylo i dost bezdomovců, žebrajícíh těhotných matek, různě tělesně postižených lidí, lidí bez končetin a různě znetvoření lidé.


Trošku negativity na konec za to se omlouvám. Abych to shrnula i Kuala Lumpur má své kouzlo, ale nepatří mezi mé top místa, které jsem navštívila, ale v mé paměti zůstane navždy.

V příštím článku se můžete těšit na dokonalé, moderní a nejdražší město v JV Asii a to Singapur.

Děkuji za shlédnutí.

Nezapomeňte nás sledovat na instagramu (můj), (přítelův).

Mějte se krásně :).








4 komentáře:

  1. Být o 20 let mladší a vybavená jazykově....Je to krása, cestovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na veku nezalezi :) a jazyk nejak dokonale potreba neni oni moc taky neumi stejne, staci mit partaka to je nejdulezitejsi :)

      Vymazat
  2. Wau, tie ubytká vyzerajú skvelo, do KL by som sa rada pozrela :)
    THE NOELA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano v KL jsou skvela ubytka za smesne penize :) urcite to spoj i s dalsima mistama, kdyz uz pojedes :)

      Vymazat