středa 13. září 2017

LONG BEACH

Ahoj přeji nádherný den :). Jelikož je tento blog věnován ne jen modě, ale i cestování, protože to s přítelem milujeme, tak je na čase začít o cestování i blogovat. Jak jsem psala už v minulém článku jsme na 3 měsíce ve Spojených státech Amerických. Jelikož nebylo možné si na 3 měsíce narvat do kufru outfity na každý den, tak ode mě nečekejte nyní mnoho outfit postů, ale opravdu se nyní zaměřím na cestování. Přece jenom si myslím, že se do USA každý nedostane a hodně z vás to opravdu zajímá.

Pro začátek bych chtěla napsat, že tyhle článku určitě nejsou za účelem chlubení se, ale inspirovat vás a vzít vás tam, kde nemůžete být. Rok a půl jsme žili v Anglii a dřeli jsme se opravdu jako koni, aby jsme mohli být tam, kde nyní jsme.

Proč USA ? Protože je to náš sen ji poznat. Vidět všechny ty krásné místa, ty známé místa z filmů, oblíbených seriálů. Poznat mentalitu zdejších lidí a jejich zvyky, jídlo, tradice. Taky nás dost inspirovali youtubeři, kteří natáčejí právě na cestách po USA.

První měsíc bydlíme v pronajatém bytě v části Long Beach ve městě Los Angeles v Californii kousek od oceánu.

Kde jsme našli byt ? Na FB existuje stránka typu : Češi a Slováci v LA apod. Přítel tam napsal, že hledáme ubytování, zda někdo o něčem neví. Odepsala nám milá paní, že pronajímají byt s manželem začali jsme si s ní psát a domluvili si pronájem na měsíc za neuvěřitelně skvělou cenu. Stačí se jen ptát :).

Let ? Letěli jsme se společností British Airways z Prahy, kam jsme se z Moravy pohodlně dostali vlakem LeoExpres, následovala cesta do Londýna, kde jsme přesedli na sesterskou společnost American Airlines, kde jsme měli královský servis. Nebudu lhát cesta byla náročná. Celá trvala 24 hodin. Ještě typ, určitě kupujte letenky o dost dříve, než letíte. Budete mile překvapeni za jaké peníze se do USA dostanete.

Měsíc na stejném místě jsme proto, protože si chceme odpočinout a nasát tu atmosféru, sledovat, jak tady lidé žijí. A co vám budu povídat California je tak obrovskááá, že by jsme ji nestihli ani za 3 měsíce. Co už jsem stačila zaregistrovat je, že jsou tady lidé neuvěřitelně přátelští, milí, otevření. Nemají problém jít a povyprávět ti jejich příběhy ze života pochválit tě, že ti to sluší, že máš krásné kolo, poradit, cokoliv. Není tady žádné to je cizí člověk ani se neusměju. Tohle by jsme se mohli i my Češi naučit nemít problém se usmát na kolemjdoucí, jít a říct moc se mi líbí tvoje boty apod. Někdy nestačím ani zírat jak otevřeně se tady chovají.

Co se týče financí, tak doprava je tady dost levná, už jen proto, jak levný mají benzín. Ubytování se tu pohybuje o dost dražší , než u nás. Byt u pláže tady vychází cca 3000 dolarů na měsíc. Samozřejmě jsou i levnější, ale taky ne tak pěkné a ne u pláže. Značkové oblečení, boty, elektronika, cokoliv je tu tak levné, až je mi do pláče, proč je to u nás tak drahé. A o to víc se mi chce plakat, když vím, že nemám tolik místa v kufru :D. Potraviny jsou celkem drahé, ale kdo hledá najde si i obchody, kde je koupíte za levněji, než v ČR. Opravdu stačí jen zkoušet a hledat.

Počasí ? Je září a teplota se pohybuje od 25 do 31 stupňů. Ráno a večer je trochu chladněji a přes den je parno. Už jsme se stačili docela brutálně spálit zrovna v nepříjemných bolestech píšu tenhle článek.
Déšť tady asi moc čekat nemůžeme Californii trápí neuvěřitelné sucho několit let.

Koupili jsme si kola, a projíždíme okolí a poznáváme nová místa. Je to parádní a milionkrát lepší než sednout do busu a vysednout na místě.

Další dva měsíce pak budeme procestovávat autem další státy USA, ale o tom až to bude aktuální.

Myslím, že pro začátek základní info stačilo. Nafotila jsem vám pár fotek našeho dočasného ráje.















Tohle je obývací pokoj dohromady s kuchyní a jídelnou. Myslím, že design je nádherný a dost si tady pohráli i s doplňky. Můj styl je spíše do bíla a švédský, ale i tohle se mi líbí a cítím se tu skvěle.























Proč mít nudnou chodbu, když můžete mít tohle. Je to úžasné a chci o mít doma taky :D !











Takže tohle byly základní informace, protože se nás pořád někdo na něco ptá .. proč? jak? kde? atd.

Pokud by jste měli další dotazy, tak se ptejte přímo tady nebo na sociálních stránkách, které najdeš na stránce ABOUT ME ráda odpovím.

V příští článku bude okolí, kde žijeme, pláže, město a tak.


Nezapomeň odebírat :))).





Mějte se krásně :).

0 komentářů:

Okomentovat