sobota 10. listopadu 2018

BALI, CANGGU

Ahoj, přeji Vám další příjemně strávenou neděli. Ačkoliv tomu nemůžu uvěřit, jak rychle tento měsíc utekl, tak tady mám bohužel poslední článek z naší měsíční návštěvy Bali.

Díky tomu, že jsem byla nemocná, tak byl náš poslední týden trochu chaotický. Soustředili jsme se hlavně na oblast zvanou Canggu, která je asi jedna z nejoblíbenějších na Bali, ale taky jsme ještě různě jezdili po místech, které jsme nestihli.

Ještě bych se chtěla omluvit za kvalitu některých fotek, protože jsem byla nucena fotit některé dny na mobil díky mému šikovnému příteli, který zapomněl baterku od foťáku na Nusa Penida.

Po tom, co jsme přijeli z Nusa Penida zpět na Bali jsme strávili jednu noc u přístavu Padangbai, protože jsme zde chtěli navštívit ještě nějaká místa. Tahle oblast je už ve vyšší nadmořské výšce a bylo to taky dost znát. Často jsme byli v oblacích a byla nám pěkná zima, což bych na Bali ani nečekala. Radím vám, pokud víte, že se budete pohybovat ve vyšších nadmořských výškách, tak určitě mikinu a klidně i kalhoty s sebou.

Hlavním cílem zde byla řekla bych ikonická brána, u které musí mít fotku každý. Na Bali máte spousty bran, ale tahle je něčím přece jen výjimečná.


Vypadá to opravdu božsky.

Realita je ovšem úplně jiná. Místo takhle krásně nevypadá. Je to pouze trik se zrcátkem a lze to vyfotit jen na mobil.


Reálně to vypadá takhle. Stojí se dlouhá řada na fotku a ve předu sedí balijci, kteří vás vyfotí.



Vstup do chrámu je dobrovolný a za 15 Kč vám půjčí sarong ( šátek) , kterým se musíte zahalit.
Areál je velký a můžete se procházet klidně i 4 hodiny.


Další den jsme se přesunuli do Canggu, kde jsme se ubytovali v příjemném hotelu Lilis Cempaka  Mass Guesthouse po zbytek týdne.

Canggu je nejpopulárnější a nevyvinutější oblast Bali. Bydlí zde i nejvíce Evropanů. Populární je hlavně díky velmi trendy, cool a instafriendly podnikům. Taky tam jsou trendy a dost stylové obchůdky.

Tento týden jsme si opravdu dávali hodně do nosánků a jídlo si fakt užívali. Velkým plusem je, že jsou ty jídla pořád za skvělé ceny oproti jiným státům. Samozřejmě už porce nestojí 35 Kč, jako u místních, ale i tak je to pořád levné.

Mým přáním bylo dát si na snídani hodně oblíbenou smoothie bowl, což je smoothie z ovoce s muesli a nazdobeným ovocem v misce.


No nevypadá to božsky ? V restauraci La Pan Nam ji můžu 100% doporučit. Cena je asi nejnižší versus kvalita, co jsme viděli a to za 60 Kč. Tahle restaurace je velmi příjemná se skvělým jídlem ( snídaně, oběd, večeře ) se skvělým servisem za super ceny ( průměrně 70 Kč/porce ).


Další restauraci, co můžu doporučit je top 3 v Canggu Ithaka Warung. Opět skvělý servis, jídlo i ceny.



Co mi bude bude chybět a kde nesmíte chybět je stánek u silnice Sushitoo. Dělají tam to nejluxusnější sushi, co jsme kdy jedli. Hodnocení mají na TripAdvisoru perfektní. Ceny se pohybují od 30 Kč-70 Kč/ rolka.


Na evropské jídlo jsme si zašli do hipsterského podniku Jikka Coffee x Eatery.


Dali jsme si veggie burger a avocado toast. Ceny byly opět do 100 Kč.

Celkem nám chybí Thajské jídlo, tak jsme si zašli do thajské restaurace Tom Kah s vtipným majitelem. Jídlo bylo super, ale musím říct, že to nebylo pravé Thajsko.


Pokud milujete sladké a vždycky jste si chtěli dát freeakshake ( milkshake s různými dobrůtkami kolem), tak si zajeďte do kavárny Revayah Coffee, kde mají všechny drinky nádherně nazdobené a je to výborné.


Cena byla 90 Kč.

Večer na drink a zábavu si zajeďte do oblíbeného klubu Pretty Poison, kde si dáte pivo za ceny skoro , jak v obchodě, super drinky s živou hudbou. Taky je tam bazén na skateboarding. Jen vám musí být nejméně 21 jinak vás tam nepustí.

Skvělých podniků je samozřejmě spousty. Dražších i levnějších, luxusních, hipsterských, trendy apod. Tak hledejte na TripAdvisor, co vám je nejbližší. Garantuju vám, že si to v Canggu opravdu užijete.

Aby jsme se nebavili jen o jídle, tak si dáme posledních pár míst, které jsme navštívili.


To musíme jet zase trochu dál od Canggu, jelikož tam je to spíše o jídle a oceánu.

Za 150 Kč/osoba, což je trochu vyšší cena, než obvykle můžete navštívit chrám Pura Ulun Danu s krásnou zahradou.


















Moc krásné místo.


Taky je velmi populární se na Bali fotit na houpačkách, v ptačích hnízdech apod. Balijci o tom samozřejmě dobře ví a mají různě areály, parky a místa, kde naleznete tyhle atrakce přímo u sebe a za které si zaplatíte. Najdete toho spousty a za různé ceny klidně i za 2000 Kč, což už mi přijde dost za to, že se někde vyfotím. My jsme si našli za 70 Kč/osoba u jezera Danau Buyan, kde je toho více. Hlavně jsme to měli po cestě k vodopádu, kam jsme měli namířeno.






Aby jste věděli o čem to tady píšu, tak myslím fotky tohoto typu.


Tak pofoceno máme můžeme jet na největší vodopád Sekumpul, který stojí za návštěvu. Chtěla bych zde upozornit, aby jste si dali do navigace přímo adresu vodopádu, protože po cestě potkáte minimálně 5 falešných vstupů s průvodci, které opravdu nepotřebujete a pak zbytečně půjdete dvakrát, nebo třikrát delší cestu pěšky. 
Pravý vstup je za restaurací Warung Spice, kde už vám poradí. Cena je 30 Kč/ osoba a parkovné 3 Kč.











Na Bali je příroda fakt nádherná. K vodopádu musíte sejít asi tak 400 schodů, přejít 2 řeky a jste tam. Klidně se můžete i okoupat, ale po cestě zpět vám může být pěkná zima, protože je to opět vysoko. Vodopád je tak vysoký, že se mi nevešel ani do záběru.


Taky bych chtěla zmínit oblast Seminyak kde si můžete nakoupit spoustu suvenýrů, nebo se povalovat u moře.

Tímhle naše nezapomenutelné dobrodružství na Bali končí. Byl to měsíc plný nádherných míst, zážitků a skvělého jídla.


Určitě napíšu opět velké shrnutí.

Naše cesta tímhle ještě stále nekončí. V příštím článku se můžete těšit na Austrálii !

Nezapomeňte nás sledovat na instagramu ( můj) a ( přítelův ).


Děkuji za shlédnutí.

Mějte se krásně :).






0 komentářů:

Okomentovat