pátek 28. září 2018

PHI PHI ISLAND, KRABI

 Ahoj, přeji Vám krásný víkend.
Naposledy jsme skončili na cestě na Phi Phi ostrov, kam jsme se dostali z Phuketu lodí za 300 Bahtů/osoba a jeli cca 2 hodinky. Pokud budete mít možnost tak si cca hodinu po výjezdu sedněte nahoru, kde budete mít výhled na okolí, protože vás čeká krásná podívaná na různé skály a Maya bay.

Mnozí z vás si Phi Phi pamatují, jako rok 2004, kdy tam bylo ničivé tsunami, nebo díky místu Maya bay, kde se natáčel film The Beach. Já si ho budu pamatovat, jako místo, pro klid a relax.

Tenhle ostrov byl úplně jiný, než ostatní.

První věc - je maličký. Když si stoupnete uprostřed náměstíčka ostrova, tak vidíte z jedné strany ostrova na druhou.

Druhá věc - nedají se zde půjčit skůtry. Ostrov je skoro nedotčen dopravou. Píšu skoro, protože místní skůtr zřídka používají, ale mimo centrum a pár aut tam taky najdete.

Třetí věc - není tam tolik míst, co navštívit, takže jsme to brali spíše, jako relax. Doporučila bych tohle místo na relax, možná i nějakou párty. Velmi známou je Ibiza párty, který bývá myslím 3krát do týdne v luxusním baru u bazénu. Taky na tomto ostrovu sežene snad v každém baru kýbl ( alkohol s nealkem v kyblíku ). Taky bych to zde viděla na takové líbánky.

Bydleli jsme v bungalovu Phi Phi Sea and View s bazénem a velmi příjemným majitelem. Cena byla  270 Kč/noc. 
Ostrov je malinký, vše máte pohromadě u pláží. Neříkám že všude, ale je i hezky upravený. Stánky s jídlem zde moc nefungují, spíše restaurace a bary. Suvenýry určitě nakoupíte to se bát nemusíte. Naši oblíbenou restaurací byla Clover House. Skvělé jídlo, milá paní a super ceny. Celkově to, ale byl zatím nejdražší ostrov z Thajska na kterém jsme byli.

I na tomto ostrovu můžete navštívit nádherné výhledy. Tentokrát si ty strmé kopce, nebo milion schodů budete muset bohužel vyšlapat.

Výhledy byly dva hned u sebe. Pokud půjdete po schodech, tak se dostanete k tomuhle prvnímu. Cena za oba výhledy byla 30 Bahtů/osoba.




Nebo můžete jít zadem přes kopec v malé jungli a dostanete se přímo k druhému výhledu. V okolí pak ještě nějaké výhledy jsou, ale výhled bude podobný.


Výhled je opravdu krásný.

Na takových malých ostrovech je snad samozřejmostí krásně průzračná, tyrkysová voda. Takže se klidně můžete válet na plážích u moře a nebo si sednout na drink přímo u pláže. Myslím, že názvy pláží ani vyjmenovávat nemusím, protože si je můžete klidně všechny projít, tím jak je ostrov malý a najít si tu svou nejlepší.











Určitě se jděte na pláž podívat  na západ slunce. Nikdy v životě jsem tak magický západ neviděla. Škoda, že jsme u sebe neměli foťák, ale alespoň vám sem dám fotky z mobilu.



Na tomhle hezkém náměstíčku můžete vidět z jedné strany ostrova na druhý.

Asi nejzajímavější věcí, co můžete na ostrově dělat pokud vás nebaví se válet a relaxovat je lekce potápění a objížďka lodí po ostrovech. Na ostrově je opravdu spousty nabídek na tyhle celodenní tour. Většinou zahrnují potápění, Monkey beach ( pláž osídlená opicemi ), Maya bay. Cena se pohybovala kolem 1500 Bahtů.
My tuhle možnost nevyužili, protože jsme si chtěli odpočinout a navíc je Maya bay, kterou jsme chtěli vidět bohužel stále uzavřená. Tak třeba příště. Jo a opic už jsem myslím za tenhle měsíc taky viděla dost.


To by bylo vše o Phi Phi dále jsme pokračovali lodí za 350 Bahtů/osoba na naši poslední zastávku v Thajsku a to Krabi.

U přístavu byla opět možnost přepravit se taxi službou, nebo dodávkou. My jsme měli ubytování celkem kousek, tak jsme šli pěšky.

Bydleli jsme v Baan To za 150 Kč/noc. Tentokrát jsme neměli klimatizaci a jestli můžu poradit, tak to není zrovna nejlepší být v Thajsku bez klimatizace. Jinak byl hotel skvělý. Paní uměla skvěle anglicky a půjčovali i skůtr 200 Bahtů/den, taky vařili výborné jídlo za skvělé ceny. Využili jsme i možnost dopravy na letiště za 150 Bahtů/osoba.

Jak se říká vždy není všechno zalité sluncem, tak i náš pobyt v Thajsku posledních pár dní nebyl. Většinu času nám vydatně pršelo, ale alespoň jsme si odpočinuli. Naštěstí se nakonec udělalo opět krásně a mohli jsme navštívit krásné místa, které jsme měli v plánu.

Hlavním cílem byla Tiger Cave.
Je to krásný areál a čeká vás výhled na okolí, pokud ovšem vyšlapete opravdu hodně náročných 1237 schodů. které jsou vysoké občas až po kolena. Tady jsem zjistila, že na tom moje fyzička nebude úplně nejlíp. Takže si s sebou vezměte určitě vodu a připravte se na pořádný záhul. Myslím, že jsem, tak náročný výšlap ještě neabsolvovala, když si přičtete ještě 30 + stupňů a 80 % vlhkosti. A nepřeháním dokonce tam slečna i omdlela. 









Po cestě vás možná přepadne pár drzých opic, které se nebojí skočit vám na batoh a něco si vyhrábnout.

Opět by jste měli být zahalení, ale po cestě nahoru to dost lidí vzdalo, tak alespoň nahoře by jste to mohli dodržet.








Vstup je zdarma.


Kousek od domu jsme měli ještě jeden chrám a to Wat Kaew, který byl jak jinak, než taky nádherný.






Vstupné opět zdarma.


Krabi se pyšní nádhernými výhledy na skály, které různě lemují cesty. Je pak velkým zážitkem projíždět, kolem takových přírodních útvarů. Nejkrásnější cestu jsme měli od našeho hotelu na pláž Ao Nang kde bylo takových skal spousty.



Samozřejmě se můžete na Krabi i okoupat. Nám se cesta na Ao Nang pláž povedla až na potřetí, kdy konečně nepršelo. Pokaždé tam byly celkem velké vlny. Ono je moře vždycky krásnější a hlavně klidné na ostrovech. Okolí pláže je přizpůsobeno turistům a s turistickými cenami. 





Co by to byla za návštěva, kdyby jsme nešli na Night Markets a že jich tam bylo. Nejlepší byl Krabi Market, který je vždy od pátku do neděle. Hraje tam živá kapela, nebo zpěváci. Myslím, že si každý pochutná a pobaví se.  I přes týden jsou trhy jen o trochu menší a na jinších místech, ale dá se říct, že skoro na každém rohu nějaké trhy byly.

Samozřejmě si můžete také zakoupit různé cesty po ostrovech kolem skal na loďce.Třeba na slavný James Bond Island, kde se natáčel stejnojmenný film.

Málem bych zapomněla na velmi důležitou věc a to, že jsme konečně vyzkoušeli pravou Thajskou masáž. Musím říct, že to byl zážitek a určitě doporučuji.
Jako neznalec jsem měla v hlavě představu klasické masáže zad, ale za směšných 250 Bahtů/hodina jsem dostala masáž a protažení celého těla. opravdu vám protáhnou a namasírují vše od každého prstu na nohách až po hlavu. Občas to trochu bolelo a někdy mi to přišlo směšné, jak mi přehýbala různě tělo, ale bylo to skvělé.

Tím se skvělým Thajskem loučíme a pokračujeme dál do Malajsie, přesněji hlavního města Kuala Lumpur si zahrát na boháče, ale o tom až potom.

V příštím článku bych chtěla shrnout celé Thajsko a napsat takovou menší příručku pro ty z vás, kteří se chystají Thajsko navštívit poprvé.

Všem můžeme Thajsko doporučit na milion %. Zanechalo v nás skvělé zážitky, zkušenosti na celý život a hřejivý pocit.

Nezapomeňte nás sledovat na instagramu (můj), (přítelův).

Děkuji za shlédnutí.

Mějte se krásně :).

2 komentáře: