neděle 3. prosince 2017

FLORIDA, THE BEST BEACHES, FLORIDA KEYS

Ahoj, přeji Vám nádherné, první, prosincové dny. To nám to ale uteklo co? Za chvilku tady máme vánoce :). Předem se chci omluvit za zpoždění mého článku, tak snad nevadí.



V tomto článku se podíváme na zoubek naší cestě po Floridě a to konkrétně po nádherných, průzračných pramenech, nejlepších plážích a slavných ostrovů Florida Keys.

Ne vždy se nám vyvedlo počasí, ale s tím se musí na Floridě počítat. Srážky jsou tady opravdu časté i v tomto období. Hodně často nás chytla bouře, nebo vydatný déšť. To v Californii tento problém mohl nastat jen velmi zřídka. Trochu nám to kazilo náladu, když nám pršelo na ty nejkrásnější místa, to nebudu lhát, ale i tak to byly další zážitky na celý život. Ale popravdě znáte to, když jste někde na krásném místě v krásném, slunečním počasí a pak to místo navštívíte v dešti a s černou oblohou, že se tam necítíte už tak nádherně ?

Tak se na ty místa podíváme.
První jsme navštívili prameny a to Silver glen springs, které byly prostě nádherné. K jezeru se platí vstupné a to necelých $6 na osobu. Ostatně počítat se vstupným musíte nejen u všech pramenů, ale i u některých mostů, silnic a pláží.
Uvnitř areálu naleznete posezení a hlavně nádherné, čisté jezero. Taková místa pro mě vždycky byla vysněná. Dále můžete absolvovat výšlapy. My jeden nenáročný absolvovali. Jo a málem bych zapomněla pozor na krokodýly :).








Tak a tady se nám pak pokazilo počasí, takže jsme další prameny nenavštívili, nebo byly už hodně daleko. Určitě vám napíšu tipy na ty TOP. Mezi nejkrásnější určitě patří i Rainbow spring, které jsou více pro kánoje, taktéž Weeke Wachee, Blue spring, Madison blue, nebo ojedinělý Devils den, což je jakoby díra, pro potápěče. Pokud se potápíte, tak navštivte vypadá to kouzelně.


Cesta nám směřovala na TOP pláže Floridy.
První pláží byla Cleanwater beach. Opravdu nádherná pláž! Jen škoda toho počasí. Neuvěřitelně bílý písek, který jsem ještě nikde jinde neviděla. Voda samozřejmě taky nádherná díky tak bílému písku. 





Vidíte ten bílý písek ?





Další pláží, která byla i oceněna na číslo 1 pláží v USA byla Siesta beach. Tady se nám už trošku vyjasňovalo. Opět bílý a tak jemný písek, jakoby jste chodili v hladké mouce :D. Dočetli jsme se tam, že jsou to vlastně rozpadlé mexické hory, které se doplavily na pláž už jen v pískovém skupenství.




Hned to vypadá lépe, když se trochu vyjasnilo.



Následoval rozlehlý ostrov zvaný Sanibal. Na tento ostrov jsme platili vstupné $6. Parkovné zde taktéž nebylo nejlevnější kolem $5 na hodinu. Ostrov je upravený, pláže úžasné s veškerým vybavením, jako jsou toalety sprchy, určitě stojí za návštěvu.






Je to tam opravdu samá mušle a lidé tam chodí se sítky a loví ty nejkrásnější. Tolik mušlí jsme pohromadě neviděli, ale chodit po nich zrovna nejpříjemnější tedy nebylo.



A že je to vlastně i fashion blog, tak po dlouhé době tady musím hodit i nějaký ten outfit.

Pár dní jsme si pak odpočinuli v nádherném apartmánu kousek od Florida Keys a tím se dostáváme k naší návštěvě právě na Florida Keys.

Florida Keys a obzvlášť Key West je drahá záležitost. Platí se vstupy na pláže kolem $5 a více na osobu. Dále se všude platí parkovné a kempy jsou tady za stejnou cenu, jako jinde motel. Hotely jsou pak už úplně jinde s cenami, než třeba v Orlandu. Takže si připravte více peněz na dovolenou v tomto ráji.

Je to přibližně čtvrt roku po obrovském hurikánu Irma a stále to jde dost znát. Všude je ještě velký nepořádek od zlámaných stromů a věcí, které odletěly, nebo se porozbíjely. To by nebyl ani takový problém, ale bohužel byly skoro všechny pláže stále uzavřené. Celkově na Florida Keys není tolik pláží pro veřejnost, jako spíše jen soukromé a i těch pár bylo uzavřených.
Našli jsme jednu krásnou jménem Bahia Honda state park, která byla částečně otevřena, tak jsme tam zůstaly a naposledy si užívali sluníčka a opalování.
Další pláže pro veřejnost, které jsou zatím uzavřené jsou například Sombrero beach, Zachary Taylor State park.










Bahia Honda state park.


Takových se na Floridě prochází spousty od velkých až pomalinkaté. Krokodýla jsem nepotkali ani jednoho, ale taky o ně není nouze.



Samotný Key West byl už upravenější. Pláž tam nijak zvlášť skvělá nebyla. 
Dále tam můžete najít označení nejnižšího bodu USA, kdy to máte vzdušnou čarou na Kubu jen za 90 mil. Kolem potkáte spousty turistů.





Krásnou částí pak byla promenáda u přístaviště. Hlavně přístaviště jménem Celebration sunset. Už název napovídá, že tam můžete pozorovat krásné západy slunce. Sejde se tam stovka lidí a společně oslavují západ slunce, kde vám hrají pouliční umělci. Byl to nádherný zážitek. Samozřejmě zrovna když jsem se nedívala tam skočil i delfín. No, celá já.







Lidé tam obdivovali slepice na vodítku a po městě se prochází desítky kohoutů.


Slavnou ulicí je pak kousek od přístaviště Duval street a další ulice jsou taky pěkné. Můžete zakoupit různé suvenýry, dát si drink, nebo něco k snědku, užít si zábavu a nakoupit spoustu kubánských věcí a suvenýrů.




Poté jsme se ještě naposledy zastavili v Miami na South beach, která patří taky do TOP o které už jsem psala v předminulém článku. Co stojí ještě za zmínku je Kubánská čtvrť little Havana pokud si chcete užít tu atmosféru a ochutnat kuchyni.


Málem bych zapomněla, prožili jsme tady i Black Friday. Musím říct, že to nebylo až taková šílenost, jak někdy ukazují na internetu, že by se někdo pral o televizi to zase ne. Obrovské řady ovšem už hodiny před začátkem byly na televize a mobily za minimální ceny, ale tak nějak se to dalo přežít. V obchodních domech se to ráno dalo snést, ale odpoledne to i pro mě milovnici nákupů bylo otravné, že jsme radši šli domů a ty neuvěřitelně dlouhé řady by se mi stejně nechtěli vystávat.

Ještě bych chtěla poradit, aby jste si určitě koupili repelent na kempování na Floridě. Kempy jsou většinou u vody v přírodě a když se setmí tak je to venku komár na komárovi a během 10 minut máte pobodané celé tělo.

Tak se omlouvám opět za délku článku a těm, kteří dočetli mockrát děkuji. Chtěla jsem dát ty pláže, vody a tak dohromady.

Tak a tím bych chtěla ukončit naši cestu po Floridě. I přes ty věčné bouřky to bylo úžasné a nezapomenutelné.
Tím pro nás končí i letní, horké počasí.

Tak si užijte poslední letní atmosféru, kterou jsem vám mohla ukázat.

Tento článek už publikuji z New Yorku.

Tak se máte ještě na co těšit.


Přeji vám krásný první advent vánoční a užívejte si vánoční atmosféry naplno.

Děkuji vám za shlédnutí a nezapomeňte odebírat, aby vám nic neuteklo.



Mějte se krásně :).





0 komentářů:

Okomentovat