pondělí 20. listopadu 2017

ORLANDO, UNIVERSAL STUDIOS



Ahoj, zakuklejte se pod deku, uvařte si kávu a pojďte si vychutnat se mnou další nezapomenutelné zážitky.
Navážu na předchozí článek, kde jsem psala, že po týdenním oddechu vyrážíme na další roadtrip tentokrát na Floridě.
Tak se do toho zrovna vrhneme.
Vyjeli jsme z Miami směr Orlando. Po cestě jsme se nikde moc nezastavovali až na jeden moc hezký kemp, který určitě stojí za zmínku. Jsou to kempy, kde si zarezervujete den, kdy přijedete a je zadarmo. Projeli jsme už mnoho kempů, ale tento bezpochyby předčil i všechny placené. Opravdu nechápu, jak je možné, že je zadarmo, ale je to tak. Skvěle upravený, každý den se o něho starají dobrovolníci a dokonce tam mají i nově zrekonstruované sprchy a toalety. Určitě můžeme jen doporučit. Odkaz na kempy naleznete zde.





Teď už ale rychle na úžasné, nezapomenutelné, neskutečné Universal studios.
Tak tedy popořádku. Universal studio v Orlandu se skládá ze 3 parků a to Universal studio Florida, Islands Of Adventure, Universals Volcano Bay. Před těmito parky se nachází Universal Citywalk, kde naleznete různé restaurace, obchůdky apod.

V první řadě bych chtěla napsat, že není šance tohle všechno stihnout za 1 den a za druhé pokud chcete všechny navštívit, tak si připravte pěknou sumu.
My jsme se podle všemožných recenzích nakonec rozhodli pro Islands Of Adventure, který byl považován za nejlepší a určitě předčil má očekávání.

Pro ty, co nemají tušení o co tady vlastně jde, tak je to obrovský zábavný park. Volcano Bay je obrovský aquapark s různými atrakcemi. Universal Studio Florida a Islands Of Adventure jsou na stejném principu atrakcí, ale každý nabízí jinou tématiku. Skládají se z různých částí. První z parků nabízí např. : města, jako je New York, nebo městečko ze Simpsonů, různé horské dráhy, příčnou ulici z Harryho Pottera. Druhý park, ve kterém jsme byli my vám ukážu podrobněji. Bohužel se nedalo všude natáčet a stejně nejde ani popsat ani natočit ty neuvěřitelné zážitky na atrakcích. Musí vám stačit, jak moc nadšeně o tom píšu.
Určitě doporučuju se podívat na youtube pod tagem Universal studio Florida na videa lidí, kterým se povedlo toho zachytit co nejvíce pro maximální představu.

Teď k cenám. Cena za jeden lístek do jednoho parku je $110 za osobu, kdyby jste chtěli za jeden den stihnout Islands Of Adventure a Universal Studio Florida, tak to činí $165 za osobu. Na všechny tři parky a tři dny $259 za osobu. Ceny se pak dále pohybují od počtu dnů, parků a podobně. Vše potřebné naleznete na oficiálních stránkách. Pokud chcete fast pass, kdy budete v rychlejší frontě, tak si připlatíte dalších $60 plus. Všechny ceny jsou ještě bez DPH ostatně jako vše v USA. My měli štěstí a fronty nebyly, ale můžou být i hodinové. Doporučuji navštívit hned ráno ty nejzajímavější atrakce a hlavně přes týden a nejlépe mimo prázdniny.

To by jsme měli menší informační okénko a nyní k naší návštěvě.






První část byla spíše pro menší děti. V tomto období, kdy se blíží vánoce byla tato část tématická a to jako Grinchmas. Bohužel ještě neměli otevřenou celou atrakci, ale i tak to bylo úžasné hlavně pro milovníka Grinche, jako jsem já. Cítit se, jako v městečku Kdovíkov bylo parádní. Pro rozehřívačku jsme zkusili i ty dětské atrakce a opravdu jsou pro děti.


Karlíkova továrna na čokoládu. Opět moc oblíbený film, kde byl obchod.





Pokračovali jsme k ztracenému kontinentu, kde jsme navštívili další atrakci. Fakt nevím, jak to nejlíp popsat, ale budu se snažit. Byla to jeskyně, kde byl dobrodruh, něco jako Indiana Jones a ten vás vtáhl do děje svým skvělým hereckým výkonem. Snažil se nás dostat ze zapomenuté jeskyně, kde za nás bojoval proti živlům, jako je voda a oheň. Bylo to zajímavé, skvěle propracované. Budu se asi často opakovat s tím, jak je to neuvěřitelně propracované a jak je to úžasné, tak se omlouvám.











Za nás nejlepší částí a myslím, že nebudeme sami je rozhodně Harry Potter. Všude horko a vejdete do příčné ulice, kde je sníh a v tu ránu se cítíte, jako  v tom filmu. Vše je autentické, ostatně jako ve všech částech. Jsou tam obchody s hůlkami, kde vám zahrají i scénu s kupováním hůlky zda k vám sedí, nebo ne, jako ve filmu. Můžete si nakoupit milion suvenýrů. Každý musí ochutnat máslové pivo. Byli jsme k němu skeptičtí, ale chutnalo nám dost a ta chuť je jedinečná.  Jsou tam různá představení a malá horská dráha. Nejlepší  jsou, ale Bradavice. Vejdete dovnitř a všude jsou obrazy, které se opravdu hýbou a mluví, je tam mluvící klobouk, prostě je tam vše. Ta atrakce 4D je Neuvěřitelná!!! Najděte si video tohle prostě nejde popsat. Mě, jako ne zrovna milovníkovi horských drah se občas trochu zvedal žaludek, ale nic co se nedá nezvládnout. Ten zážitek za to stojí.





Dalším skvělým zážitkem je Jurský park. Bomba! Nasednete do lodě, která vás veze po řece, kde se vynořují fakt dost živí dinosauři, pak vjedete do laboratoří, kde taky útočí dinosauři. Vyveze vás to hodně nahoru a pak ve tmě totální sešup do vody viz poslední foto. Ten sešup na mě teda už byl dost silný, ale pro milovníky dráh to bude v pohodě. Pak samozřejmě ve všech parcích vždycky tématické obchůdky, suvenýry, další atrakce menší a hodně předražené restaurace. Doporučuji si vzít své pití a svačinku, pokud nechcete nechat další vstup za občerstvení.


Atrakce v části King Kong byla taky velkým zážitkem. Opět nevím, jak nejlépe popsat. Jste v tajemné jeskyni, kde nasednete jakoby do autobusu a máte 3D brýle, po stranách jsou obrazovky přes celé stěny, které vás vtáhnou do děje, kde bojuje King Kong proti dinosaurům, aby vás zachránil. Háže vás to ze strany na stranu, stříká to vodu a je to opět dost reálné.



Další částí je pak Toon Lagoon, který se skládá, jak z pár vodních atrakcí, tak hlavně z komiksů a to těch prvních kreslených, jako je třeba Pepek námořník.


Tahle atrakce vás zmáčí opravdu na kost. Lidé si dokonce můžou zaplatit vodní pistole kolem atrakce, které vás ostříkají. Dokonce jsou po parku i velké automaty, které vás za $5 vysuší.









Další atrakcí, ze které opravdu nevyváznete za sucha je Pepek námořník, kdy jedete po rozbouřené řece v kole a opět na vás míří i škodolibí návštěvníci parku s vodními pistolemi. 


Poslední částí pak bylo Marvel super heroes.


Spiderman patřil mezi nejlepší atrakce. Opět ve 4D, kde to s vámi háže ze strany na stranu padáte z mrakodrapů a zachraňuje vás spiderman před jeho protivníky.


Na tuhle atrakci já už teda odvahu neměla.


A to platí i pro velmi oblíbenou horskou dráhu Hulk.




A jestli to za ty peníze stojí ? ANO ANO ANO ! :)



Dalším skvělým bodem v Orlandu je nakupování. Jsou tam tak velké nákupní centra, že by vám nestačil ani týden. Mezi ty nejlepší patří Premium outlets, kde za skvělé ceny nakoupíte značky, jako je Calvin Klein, Victoria Secret, Guess, Yankee candles, Michael kors a miliooooooon dalších. Ostatně podívat se můžete sami na oficiálních stránkách. To nepřeberné množství. Opravdu je směšné a smutné zároveň kolik za všechno chtějí  u nás a ještě s minimálním výběrem.

Po celém Orlandu je milion skvělých nákupních center, jak normálních, tak outletových. Platí vlastně i pro celou Floridu.

Ještě malý bonus k Orlandu. Navštívit můžete i největší Mc Donald na světě. Je čtyřpatrový s největším výběrem jídla, které jinde rozhodně nenajdete. Můžete si vytvořit vlastní Mc pizzu, nebo pastu a další. Je tam i velká herna pro děti.

Další týden nás čekají nejkrásnější pláže, místa, průzračně čisté vody, prameny a relax. 

Pokud vás zajímá více, tak určitě sledujte můj instagram kriiisten3, kde denně přidávám na instastories videa a fotky.

Tak se uvidíme zase za týden. Budu se těšit.



Mějte se krásně :).

1 komentář:

  1. Ahoj mohl bych poprosit o název nebo místo kde se nachází tebou vychvalovány kemp? :) děkuji moc

    OdpovědětVymazat