neděle 12. listopadu 2017

HELLO FLORIDA !

Ahoj, přeji příjemný nedělní podvečer. Přináším Vám spoustu další letní atmosféry pro zlepšení pochmurných večerů, tak si uvařte kávičku a pojďte se na to podívat.

V minulém článku jsme se rozloučili s úžasnou Californií a je čas se trošku seznámit se skvělou, tropickou Floridou.



Letěli jsme společností Jet Blue z Long beach necelých 5 hodin na letiště Fort Lauderdale severně od Miami.
Let byl příjemný až na pár turbulencí. Posunul se nám čas o 3 hodiny napřed od Californie. Jedna velká nepříjemnost nás ale potkala. Bohužel se nám vylilo pití v tašce, kde byl i notebook, takže je po něm.

Pro začátek pár srovnání Californie s Floridou. Zatím jen opravdu všeobecných, protože jsme tady chvilku.
První, co nás opravdu lisklo do tváře jak se říká, bylo to horké, dost dusné podnebí.
Dost velký rozdíl oproti Californii, kde už bylo příjemných 20 stupňů a teď opět ve vedrech kolem 30 a s dost vlhkým ovzduším a dusnem.
Další rozdíl, který jsme viděli hned první den byla ta zeleň. Dva měsíce jsme viděli samé suché, žluté slámy, všechno vyschlé, bez života a tady je všechno tak krásně zelené a živé.
Taky je velký rozdíl ve srážkách, jak už jsem psala za dva měsíce byla jedna malá přeháňka a tady už dvakrát větší průtrž během pár dnů.
Taky je na Floridě levněji a jsou tady outlety snad na vše. Ráj pro shopaholiky!
Florida je o dost menší, což jsme mohli vidět v plánování roadtripu, kdy se nádherně vlezeme do max
1500 km.
Určitě je tady mnohem teplejší voda. Já osobně se v Californii moc často nekoupala. Voda na nás byla celkem studená, ale na Floridě má nádherných 27 °C. 

Pro začátek by stačilo. Nyní k samotné Floridě. Bydlíme přes airbnb v nádherné čtvrti v Hallandale.




Kolem 20 min pěšky máme pláž Hallandale beach.




Samotná oblast je moc hezká.

Zatím jsme navštívili jen pár pláží, ale musím říct, že voda je tady opravdu nádherná, průzračná až moje vysnívaná tyrkysová.






Krásná Hollywood pláž, na kterou se dá od naší dostat autobusem, nebo za 30 min i pěšky.









Menší výlet jsme si udělali i na skvostné Miami a jednu z nejkrásnějších pláží South Miami beach. Cesta autobusem byla sice dlouhá a nepříjemná díky přehnané klimatizace, ale návštěva stála zato.
Miami je nádherné město plné mrakodrapů, moderních budov, zábavy a obchodů. My hlavně chtěli navštívit obdivovanou pláž, která je opravdu nádherná. Jediná škoda je, že mívají na plážích často nepořádek z moře, jako jsou různé rostliny, které ten dojem trochu kazí, což je velká škoda.
Pláž je skvěle vybavená a užijete si na ní, jak zábavu, tak relax. Dokonce tady mají i zadarmo v malém automatku opalovací krém.

Sezona na Floridě začíná kolem podzimu. V létě bývají časté srážky a ještě větší horka. V září se zase objevují více ničivé hurikány.
Určitě pokud máte vysněnou dovolenou, jako válení na nádherných plážích bych doporučila Floridu. Pokud ale jste dobrodruzi a chcete poznat moc zajímavých míst, tak je na to perfektní Californie.
Dalším pro mě teda určitě záporným faktem je neuvěřitelně přehnaná klimatizace úplně všude. Ano chápu je tady otravné dusno, velké horko, ale ty přechody jsou pak ještě horší. Není to klimatizace na kterou jste zvyklí, ale mnohem silnější. Zrovna dnes v autobuse jsem doslova mrzla.
Taky jsou tady dost přemnožené ještěrky hlavně ty malinké, ale potkali jsme i pořádné metrové ještěry.
Mám takový pocit, že by jsme se tady domluvili mnohem lépe španělsky. Zvláště na jihu Floridy je hodně kubánských, puertorikánských přistěhovalců, kteří jsou daleko jakoby kamenem dohodíš.

Myslím, že pro začátek by stačilo, aby jsem všechno nevykecala hned v prvním článku.

První týden jsme tedy lenošili po náročném road tripu v Californii v Hallandale a příští dva týdny půjčujeme auto ze stránky turo.com, kde půjčujete auta přímo od lidí za méně peněz. Funguje to na podobný princip, jako airbnb. Tentokrát budeme stanovat, protože je tady spousta vybavených kempů i zadarmo. Máme v plánu projet hlavně všechny pobřeží a nekrásnější pláže, kterými se hlavně Florida pyšní. Navštívíme i Orlando město přímo dělané pro shopaholiky, protože jsou tam ty největší outlety. Určitě taky různé státní parky, průzračné jezera a Universal studio. Nebudu lhát těšíme se na další dobrodružství, jako děti.

Nebudu se dál rozkecávat a rozplývat. Všechno uvidíte v dalších článcích, tak nezapomeňte sledovat, aby jste se všude mohli s námi podívat aspoň takhle a inspirovat se třeba k další dovolené.

Mějte se krásně :).







2 komentáře:

  1. To teplo vám opravdu závidím, tady už přituhuje a dnes bylo přes den jen 5°C :(

    OdpovědětVymazat
  2. Ano rodina mi psala. Na tu zimu se opravdu netesim, ale to horko taky neni prijemne porad :)

    OdpovědětVymazat