neděle 29. října 2017

LAS VEGAS, NEVADA, UTAH, ARIZONA ROAD TRIP NO.3




Ahoj , přeji Vám další krásný podzimní den. Jak už jsem nakousla v minulém článku, tak jsme na chvíli opustili Californii a přesunuli se do dalšího státu Nevada.
Nevada je dalším státem, ve kterém je obrovské sucho. Co jsme zatím projížděli, tak bych skoro řekla, ze je to taková poušť. Samozřejmě jsme jeli navštívit hlavní město hazardu a to Las Vegas.
Las Vegas patří mezi nejnavštěvovanější města na světě. Je to město zábavy, probdělých nocí, hrátek, velkoleposti a hlavně světel všude kam se podíváte. Je to noční město, takže určitě doporučuju navštívit hlavně až po setmění. Las Vegas přes den není pravé Las Vegas. Přes den je to skoro město, jako jiné a v noci se mění ve famózní, kýčové Las Vegas plné světel a zábavy.
Hlavním lákadlem jsou určitě kasina, které jsou velkolepé a najdete je úplně všude a když říkám všude, tak všude. Každý hotel má své vlastní, MGM hotel má největší kasino na světě. Dokonce si můžete zahrát na malém automatu i na baru. Myslím, že by to nebyla návštěva Las Vegas, kdyby jste si aslespoň za pár drobných nezkusili zahrát.
Hlavní atrakcí je ulice Strip, na které naleznete nejkurióznější hotely ve svém životě. Každý hotel je něčím jedinečný a v podstatě na jedné ulici, která je mimochodem dost dlouhá zažijete zábavy klidně i na týden a uvidíte půlku světa. Můžete zde vidět 14 z 20 největších hotelů  na světě. Řeknu vám, že jsem v životě v tak velkých hotelech nebyla a v každém hotelu je celý svět ( tím myslím, že tam je snad úplně všechno přes obchody, restaurace, zábavné parky, bazény až po akvária.













Tak si představíme ty nejzajímavější hotely.


Hotel Luxor je postaven na téma Egypt. Pyšní se velkou sfingou a skleněnou pyramidou.





Hotel Paris, jak už napovídá název vás vezne do Paříže. Vidět můžete přesnou repliku Eifellovky. Vysoká není, jako originál jen proto, že je kousek letiště. Věž funguje i jako vyhlídka na město.



Dalším hotelem je hotel New York, New York, kde můžete vidět obrovskou sochu svobody a newyorské mrakodrapy. Pokud je vám to málo, tak se ke všemu můžete svést na bláznivé horské dráze.





Další hotel jménem Vezeian je laděn do Itálie a můžete se před hotelem nechat svést na lodičkách , jako v Benátkách.





Dalším zážitkem je vulkán, který chrlí lávu. Show začíná po setmění a vidět ji můžete v 8 a 9 hodin a o víkendech i později večer. Vlastní ho hotel Mirage, který je taktéž velkolepý a dokonce bylo použito opravdové zlato do zlatých oken. Uvnitř je pak velké akvárium. Lávu bohužel vyfocenou nemáme jen jsme natáčeli, ale nachází se před hotelem na vodě, jak vidíte na fotce.



Když už jsme u u akvária, tak ho nabízí i hotel the Mandalay Bay, kde můžete vidět žraloky, rejnoky, krokodýly. Jen pro zajímavost není to tak dávno, co se stala tragédie v Las Vegas na koncertě, tak právě z tohoto hotelu střílel a doteď je uzavřený prostor, kde koncert byl.



Velkým lákadlem je i hotel Stratosphere. Vlastní vysokou věž, která neslouží jen k výhledu na město, ale i k zábavě. Můžete si z ní skočit bungeejumping a jsou tam i další atrakce.






Hotel Caesars palace.


Hotel Excalibur.


Dalším krásným zážitkem je fontána u hotelu Belagio. Doporučuju navštívit v noci, kdy je krásně osvětlená a spolu s hudbou a různými vodními tryskami tvoří krásnou podívanou. Bývá každých 20 minut. Bohužel jsem opět jen nahrávala, aspoň se můžete nechat překvapit.

Je třeba počítat s tím, že je to na stripu všechno dražší, než jinde. Dokonce i řetězce, jako je Mc Donald, drogerky a pod.



Nad městem na mostech jezdili i metra, které měli zastávky i přímo v hotelech.


To by bylo vše ke stripu, další navštěvovanou ulicí je pak Fremont street. Bláznivá ulice plná světýlek, atrakcí, koncertů, barů. Opravdu to tam žije pro milovníky zábavy nezbytností navštívit.







Pokud máte zájem navštívit více atrakcí, tak zvažte koupi las vegas power pass se kterým máte zvýhodněné ceny.

Hotely můžete sehnat i zalevno jen je třeba počítat s tím, že si účtují skoro jednou tolik ještě za služby. My bydleli v hotelu Circus circus a byli jsme spokojeni. Měli jsme tam vše, co potřebovali i nepotřebovali.



Las Vegas nabízí obrovské nákupní centra, různé bufety, které by jste měli vyzkoušet. Je to restaurace, kde si zaplatíte jednotnou cenu a pak můžete jíst, co vám hrdlo ráčí a žaludek dovolí. My byli v Red Rocku a nemůžeme si vynachválit. Cena byla velmi nízká a kvalita skvělá. Dále město nabízí show, show a zase show. Vystupují zde největší hvězdy, jak zpěváci, komici, tak i kouzelníci.

Nevada patří mezi státy s největší kriminalitou a není tomu jinak ani v Las Vegas. Dávejte si pozor na krádeže a různé podvodníky. Hodně zákonů tady neplatí, jako je tomu třeba v Californii.


Rozhodně by vám neměla chybět ve vaší galerii fotka se slavnou cedulí welcome to fabulous Las Vegas. Momentálně je plná pomníčků a květin po zesnulých už zmiňované tragédie.


A málem bych zapomněla, čím je ještě Las Vegas slavné. Přece svatebními kaplemi na každém rohu, kde vás zákonitě provdají za pár minut. My jsme si tuhle zkušenost nechali ujít, přece jenom pořádná česká svatba je pořádná česká svatba.




My jsme pokračovali dále a přesunuli jsme se ze státu Nevada do Utahu, kde se měnil čas o 1 hodinu napřed. Naším dalším cílem byl národní park Zion National park. Do parku je vstupné, jako do všech a bude vám stejně stačit pas o kterém už jsem psala. Na začátku parku si můžete zadarmo zaparkovat a pak se pohodlně zadarmo nechat vozit autobusem. Zastávky jsou přímo u zajímavých míst a máte to i s vyprávěním, takže nic neminete. Park není tak obsáhlý, jako třeba Yosemite. Nabízí vám spoustu nádherných tůr. Nejkrásnější 6ti hodinová se nazývá Angels landing. Nás bohužel tlačil čas,ale pokud ho budete mít, tak ji absolvujte.












Pokračovali jsme dále směr Bryce canyon a projížděli jsme dlouhým tunelem v obrovske skále, což bylo samo už zážitkem. Hned za tunelem jsme zaparkovali, aby jsme si mohli dát menší tůru na canyon overlook. Cesta je celkem nebezpečná, ale o to víc zábavná a adrenalinová. Hlavně pořádnou obuv a dávat si pozor. Ten výhled nahoře byl opět k nezaplacení.



















Dále jsme pokračovali do dalšího národního parku a to Bryce canyon. Opět se platí vstupné a bude vám stačit pas na všechny vstupy, jako minule. Když si to všechno sečtete, tak je opravdu lepší si koupit tu roční vstupenku. Bryce se nám líbil zatím nejvíce ze všech kaňonů. Jsou to vlastně různé tvary pískovce vytvořeny sněhem a řekami. Nejsou stabilní a pokaždé se mohou jinak změnit. Navštívili jsme 4 nejznámější výhledy, které jsou pěkně u sebe. Sunset point a Sunrise point se nám líbili nejvíce a šli jsme i na menší trail. Je náročnější na fyzičku, ale rozhodně uvidíte ty největší krásy hlavně na různých trailech. Dalšími byli Bryce point a Inspiration point. V každém parku dostanete mapy, takže se nemusíte bát, že něco minete, nebo že se ztratíte.

































Kempovali jsme u lake Powel. Po cestě jsme potkali Grosvenor Arch a mnoho různých dalším skalnin. Díra je vytvořena větrem.  Malý tip pokud pokračujete dál na Grand canyon, jeďte po cestě (necestě) cotonwood přes Grand Staircase-Escalate National monument. Cesta je hrozná, ale okolí zajímavé a ušetříte 200 km 🙂.



Další den jsme přespali v motelu ve městě Page v Arizoně a odpočinuli si. Navštívili jsme jen tuhle nádheru zvanou Horseshoe Bend. Určitě jeďte buďto před obědem, nebo při západu slunce, kdy je vyhlídka nejkrásnější.












Dále budeme pokračovat na Grand canyon největší canyon v USA. Tak v příštím článku.

Omlouvám se opět za dlouhý článek, ale nechci vás ochudit o ty krásy.


Mějte se krásně :).





0 komentářů:

Okomentovat