středa 4. října 2017

AUTUMN TRENDS

Ahoj, přeji krásné podzimní chvilky. Není to tak dávno, co jsem psala o svých plánech o USA a nafotila předčasný podzimní outfit. Ani jsem se nenadála a už je podzim a začíná nám říjen. Z toho vyplývá jediné a to, že by jsme si mohli něco říct o letošních, podzimních trendech na rok 2017. Momentálně mám plnou hlavu fashion week  na jaro rok 2018 a ještě k tomu jsem víceméně podzim škrtla z mého letošního roku, ale nebyla bych správný milovník mody, kdybych se nad tím nepozastavila. Tentokrát pro vás nebudu mít názorné fotky z mého šatníku, jelikož to není možné, ale mám pro vás ukázky z Pinterestu. Na Pinterestu se sama často nechávám inspirovat a kdo s tím ještě nezačal, tak šup na to. Najdete tam všechno co hledáte, od receptů na jídlo, různých tutoriálů, až po outfity.
Tak si pojďme shrnout jaké ty trendy jsou a s čím rozhodně nezahálíte a uděláte parádu.

Většina lidí si vybaví podzim, jako barevné listí, které hraje nádhernými barvami hořčicové, vínové a další odstíny žluté, hnědé. Ano v těchto barvách nešlápnete nikdy vedle. Je to jistota. 
Tento rok se barvy ovšem úplně vymykají klasických podzimním tonům. Letošní podzim se hraje na zářivé barvy, jako zářivě červená, žlutá, fuchsiová, zelená, modrá.
Mám pro ukázku fashion street z letošního podzimního fashion weeku.








Ale nebojte se, komu se tyhle barvy prostě na podzim příčí, tak klidně s hrdostí noste odstíny vínové, nebo khaki barvy, která je každý podzim žádaná, nejlépe v military stylu.





Co je už dloouholetá klasika ví snad každý. Je to samozřejmě křivák, kožená bunda. Je úplně jedno jaká barva, ale největší klasikou je černá. Pokud se vyplatí do něčeho investovat, tak to bude určitě kožená bunda, která tady s vámi bude léta a ze světa mody určitě jen tak neodejde. Nemusíte ji nosit jen na drsňáka. Skvěle vypadá i v ženském, elegantním outfitu.




Když už jsme u kožených křiváků, tak nesmím zapomenout na kožené, nebo koženkové kalhoty. Už dávno nepatří jen do motorkářského vybavení. Kůže se tento podzim nosí, je sexy a odvážlivci se můžou obléct do kůže od hlavy až k patě. Jen velký pozor na to, aby jste nevypadali moc levně.


Olivia Palermo je moje fashion ikona. Je prostě úžasná a zde můžete vidět, že s koženými kalhoty můžete vypadat seriozně a elegantně, nebo to nakombinovat do sportovnějšího looku.


Když už se bavíme o materiálech, tak se přesuneme ještě k denimu. Určitě se zase nabízí věta, že je denim nesmrtelný a troufám si říct, že nás bude šatit navždy. My už to neznáme, ale naše maminky, babičky byly šťastné, že měli jedny džíny doma a nyní můžete být zahaleni v denimu od hlavy až k patě. Tím se dostáváme k dalšímu trendu denim denim denim. Dejte si džísku, pod ni džínovou světlou košili a zakončete v jiném odstínu džínovými kalhoty. Jde o to se obléct v jednom materiálu, ale nápaditě. Hrajte si s různými odstíny barev. Inspirovat se můžete na ukázce.





Pro ty z vás, co je moc být celá v denimu, můžete zkombinovat jednoduše s bílým trikem. To bude fungovat vždy. Aktuálně je dost trendy oversize džíska (viz. poslední obrázek).


Zůstaneme ještě u bund a kabátů. Určitě znáte kabátek nazýván trenčkot. Kdo ne, tak rozhodně zbystřete. S ikonickým  trenčkotem přišel slavný návrhář Thomas Burberry pod značkou Buberry kolem 1. světové války. Sloužil právě vojákům pro své úžasné vlastnosti. Je z materiálu Garbadén, který si nechal patentovat. Je odolný větru a dešti, což je dokonalé do podzimního počasí. Pokud bych měla za něco dát, takovou sumu, tak je to Burberry trenčkot, který budu mít celý život. Poznáte ho s ikonickými kostkami v podšívce, což je pro tuto značku typické. Ale nezoufejte, trenčkoty dělá už spousta značek, takže si ho může dovolit kdokoliv, jen to nebude ten ikonický.


Na 1. obrázku můžete vidět Burberry trenčkot. 2. obrázek je důkazem, že by ho měl každý muž zařadit do svého šatníku.



Kabáty a bundy zakončíme bombery. Bombery přichází a odchází. Myslím, že právě před cca 2 lety měli znovu boom ve světě mody a ještě nás neopustili. Bombery umí i dobře zahřát a pořád s něma uděláte parádu, jak ve sportovním looku, tak i v elegantním.




Další radou na podzim, ale platí i na zimu je vrstvení. Hodně blogerek se na tohle období těší právě k vůli vrstvení. Vypadá to úžasně a ještě k tomu vás to zahřeje. Vrstvěte různé materály, střihy, délky, barvy. Tady se meze kreativity nekladou. Je to zábava, tak si hrajte.





Já osobně na podzim miluju kombinování kožešinové vesty. Baví mě ji kombinovat jen tak na basic triko s dlouhým rukávem a když přituhne, tak si ji oblékám na koženou bundu. Krásně tím bundy oživíte a dáte tomu šmrnc.




Dalším trendem jsou puntíky. Spíše na černém, nebo bílém podkladu. Je nás vás, kde puntíky použijete.





Pokud patříte mezi ty, které si nakoupili milion šatů, nestačili je vynosit do konce léta a je vám líto, že je rok nevytáhnete z vašeho šatníku, tak právě pro vás je tu trend zakomponuj letní šaty do podzimního šatníku. Nejčastěji jsem viděla oživení nudného teplého roláku právě letními šaty. Šaty můžete zkombinovat i s teplým křivákem, nebo bomberem.





Co neodmyslitelně patří k podzimu a zimě jsou huňaté svetry. Myslím, že se každý těší na ty chvilky, kdy si lehne u televize s teplým čajem zahalený v huňatém, teplém svetru.




Posuneme se dál k něčemu odvážnějšímu pro ty, co chtějí zazářit, jak na ulici, tak na párty. Pro ty budou skvělým trendem metalické, stříbrné odstíny.


Skvěle funguje metalická plisovaná sukně s křivákem. Můžete se zahalit do metalických šatů, tílek, jak jen je libo.


Komu se líbí metalická, ale nemá odvahu se do ní obléct, tak máme přece doplňky. Tím se dostáváme k posledním bodům a to k doplňkům.


Pojďme si něco říct o obuvi. Na přehlídkách se vyjímali hodně extravagantní boty. Jsou to ponožkového boty od návrháře Balenciaga. Prostě to vypadá, jako natažená ponožka s podpatkem. Nemusíte jít do extrému. Jsou i takové, které jsou sice upnuté, ale pořád vypadají, jako boty.



Hodně se taky na street fashion u známých modelek, blogerek dalo vidět bílých kozaček. Nemůžu si pomoci, ale tohle mě fakt nechytlo ani trochu.
Co se mě osobně zalíbilo na první pohled jsou černé, kožené boty se stříbrnými cvoky. Často do kovbojského stylu.


Mé lásky už od minulého roku jsou kozačky nad kolena. Podle mého oživí každý nudný outfit. Jsou sexy, prodlouží a zeštíhlí nohy. Jsou skvělé k dlouhému svetru, sukni i ke kalhotám.



Často bývají ze sametu a to je další velký trend pro obuv i kabelky. Je to sice těžší na údržbu, ale vypadají prostě skvěle. Tento podzim jsou opravdu sametové doplňky velkým hitem i v různých, výrazných barvách. Nicméně i na šatech, sukni, triku je samet žádoucí.




Tím bych zakončila letošní podzimní trendy. Bylo to dlouhé, ale doufám, že pro mnohé z vás inspirativní. Klidně mi napište, co rády nosíte na podzim vy a který z trendů vás zaujal.

Užívejte podzimu, zahalování, vrstvení, teplých čajíků a já vám z příštího článku zase pošlu trochu letní atmosféry z Californie.



Mějte se krásně :).















0 komentářů:

Okomentovat