pátek 29. září 2017

NEIGHBORHOOD




Ahoj, přeji Vám krásné podzimní dny. Pro milovníky léta a nadšence do cestování přináším další letní, americkou atmosféru k vám domů. Byla docela fuška, ne tak napsat tento článek, jak vybrat z těch milionů fotek jen pár, abych vás tu nezaspamovala tisíce fotkami.
Tento článek jsem nazvala sousedství, protože vás tentokrát provedu po našem okolí. Nebude to tentokrát plné informací, ale spíše odpočinkové podání.




Tohle je náš výhled ze střechy z 11ti patrového bytového domu. Jak můžete vidět oceán máme opravdu kousek je to cca 5 minut chůze.







Takhle vypadá centrum Long Beach u oceánu. Máme tady nákupní centra, restaurace bary a vše potřebné. Samozřejmě to nejsou jen tyhle krásné místa, které tady prezentuji, ale i opravdu ošklivá, zapadlá místa, nebezpečná místa, jaké můžete znát z různých fimů ( Zbohatni nebo chcípni, 8. míle, Straight outta Compton. Nedávám to sem proto, že bych snad chtěla záměrně ukazovat jen to krásné, ale protože popravdě nemáme odvahu do takových ulic chodit, zastavovat se a fotografovat. Vždycky jsem si myslela, že to určitě nechodí v Americe, tak jak to je popisované ve filmech a praštěných komediích, ale věřte tomu, že ano chodí. V životě jsem neviděla tolik bláááznivých lidí, co si povídají s kaluží, křičí do větru, povídají příběhy vzduchu, jako tady za týden.




Hodně se tady i natáčejí různé filmy. Zrovna včera jsme projížděli kolem natáčení Námořní vyšetřovací služby.



Tam někde v oceánu je můj blázínek.



A taky mám novou práci. Vzali mě do pobřežní hlídky :D.



Snažili jsme se vyfotit společně na samospoušť, tak nakonec z toho něco pěkného vyšlo. Konečně taky společná fotka.
Pláže jsou hodně dlouhéé a u nás nejsou moc velké vlny, protože je přístav obehnán kameny. Po celé pláži je cyklostezka, jak pro chodce, tak pro cyklisty.


Tak to by bylo z města a pláže. Nyní vás vezmu k přístavu, kde je krásná promenáda. Různé místní bary ,restaurace, stánky,  jak už to u moře/oceánu chodí.



Z majáku můžete vidět tenhle nádherný výhled na přístav a město.










Tahle loď se nazývá Queen Mary. Můžete se na ni vypravit službou water taxi, nebo se tam můžete dostat na kole, nebo autem. Za nějaké další vstupné si můžete koupit prohlídku uvnitř. Zatím jsme se tam nedostali, ale chystáme se na to už 3. týden.



U přístavu je velké vnitřní i venkovní akvárium, které mě uchvátilo. To víte Zoo je u nás všude, ale velké akvárka ne a podmořský svět mě vždy fascinoval.
Vstupné vychází na $20-30, což není hodně, za to , co všechno můžete vidět a kolik informací můžete načerpat.



Tohle je pro mě skvost, kdyby to byl úplný tunel akvárka, tak je to ještě větší nádhera.



Zde můžete vidět, kudy prochází tok řek v LA a jak to funguje když zaprší. Byli tam různé další informace o vodě, třeba kolik spotřebujeme vody u jednotlivých činností, a že té vody spotřebujeme.



Ve venkovních prostorech jsme si mohli pohladit mláďata od žraloků a rejnoky. Já na to odvahu neměla přijde mi to slizké. Radši se kochám pohledem, ale nemám potřebu osahávat. Taky tam byli tučňáčci a úžasné cvičení tuleňů s nimi bych se klidně pomazlila. Bylo tam hodně lidí, tak fotky nejsou použitelné.
Součástí bylo i ptactvo, ale tam jsme nešli, protože nás to tak nezajímalo.



Tohle pro nás byla největší bomba! Různé svítící medúzy. Vypadalo to fakt kouzelně a chci to mít doma v obývacím pokoji.



Vlevo nahoře můžete vidět černého bratra od Nema.







Pohneme se dál od akvária a podíváme se na další pláže v okolí. Řekli jsme si, že vyjedeme na kole od nás až do Newportu a cestou se stavíme na pláže Seal beach, Sunset beach a Huntington beach, což je tam i zpět cca 92 km o kterých jsme zprvu ani nevěděli, že ujedeme.



Seal beach znamená v překladu tulení pláž. Tuleni tam bohužel nejsou, ale jinak to byla moc hezká pláž.



Cestou na Sunset beach, která nebyla tak moc zajímavá, možná tam mají krásné západy slunce, když to má v názvu. Taky by jste chtěli mít domeček tak u pláže ? :).



Tady už jsme na Huntington beach, ta už byla opoznání zajímavější a krásnější. Zrovna v tomto úseku byl neuvěřitelný počet malých čipmánků. Hned bych si jednoho vzala domů. Huntington je město surfařů. Obchod se surfy jsou na každém rohu. Není to jen tak beze smyslu, opravdu jsou tam největší vlny co jsme viděli. Takže ráj pro surfaře. Jo a mají tam nejbožejší american pancakes.











A už pádíme na poslední místo výletu a to Newport beach. Pro mnohé možná známá, jako místo, kde se odehrával seriál OC California. Hledali jsme přímo natáčecí místa, kde často sedávali, nebo kde pracoval Ryan, ale byli jsme už tak ztrhaní, že jsme to vzdali a nenašli, tak možná příště.







Řeknu vám, že ujet 92 km v 31 stupňích s faktem, že u pláže strašně fouká a bez přehazovaček opravdu nebyl žádný med. Výlet za to určitě stál. Viděli jsme krásné místa. Co už za to tak nestálo, byla ta bolest spálených míst a vzhled červeného rajčete. Věděli jste, že jdou bolestně spálit i rty ? To bych vám nepřála.








A ukončíme to magickými západy slunce. Co může být krásnějšího, než si lehnout na pláž a sledovat západ slunce ? :)


Děkuji za shlédnutí, klidně komentujte ptejte se a pokud se líbí tak nezapomeňte odebírat :).



Mějte krásný den :).

0 komentářů:

Okomentovat